Bel ons
Menu Sluit

Controle longaandoeningen

COPD- en astmacontrole
COPD-patiënten en astmapatiënten die regelmatig inhalatiemedicatie gebruiken, ontvangen elk jaar een oproep voor controle door onze praktijkondersteuner. Tijdens deze controle van 45 minuten bespreekt de praktijkondersteuner de klachten met u. Ook wordt uw longfunctie gecontroleerd.

Wilt u deze Vragenlijst ingevuld meenemen naar de afspraak? Het is belangrijk dat u op de dag van de COPD- of astmacontrole geen inhalatiemedicatie inneemt. Neemt u naar deze controle ook al uw medicatie en voorzetkamers mee.

Gebruikt u inhalatiemedicatie, maar hebt u geen oproep ontvangen? Dan vragen wij vriendelijk om zelf contact op te nemen met de praktijk voor een afspraak met onze praktijkondersteuner.

Preventief onderzoek naar COPD
Bent u 40 jaar of ouder, rookt u of hebt u dat gedaan en hebt u last van hoesten en benauwdheid? Dan is het verstandig om de COPD-risicotest in te vullen. Als u op tijd ontdekt dat u COPD hebt, valt er nog veel gezondheidswinst te behalen. U kunt er met de test ook achter komen of u een hoog risico loopt om de ziekte te krijgen.


Contact
Afspraak maken