« terug naar vorige pagina

Niet verschenen zonder bericht

Niet verschijnen bij de Huisarts/Praktijkondersteuner/Doktersassistente zonder af te bellen heeft consequenties.

 

Het komt de laatste tijd helaas regelmatig voor dat een patiënt een afspraak maakt en vervolgens niet op het spreekuur verschijnt. Hiermee gaat voor de huisarts/praktijkondersteuner/doktersassistente onnodig veel tijd verloren. Immers er is op uw komst gerekend!

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen en het betreft een consult bij de huisarts?
Het kan altijd gebeuren dat u de afspraak niet door kunt of wilt laten gaan. Belt u in dat geval ten minste 24 uur van tevoren en geef door dat u niet kunt komen. In ons keuzemenu kunt u kiezen voor de optie afspraak annuleren. Een andere patiënt kan dan in uw plaats ingepland worden.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?
U krijgt een rekening wanneer u niet tijdig afzegt. De hoogte van de rekening is afhankelijk van de afspraak die vervalt. Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen.

Wat doet u als u een afspraak wilt afzeggen en het betreft een consult bij de praktijkondersteuner?
Het betreft afspraken waar meestal 30, maar soms ook 45 minuten voor staan. Hier zijn lange wachtlijsten voor. Deze afspraken moeten minimaal 2 werkdagen van tevoren afgezegd worden, dan kunnen wij misschien nog iemand anders inplannen.

Wat gebeurt er wanneer u niet tijdig afzegt?
U krijgt een rekening bij niet verschijnen zonder bericht.

Kosten:

  • 30 euro bij een dubbele afspraak bij uw huisarts of een afspraak bij de POH Somatiek of POH GGZ.
  • 15 euro bij een enkele afspraak bij uw huisarts of bij de doktersassistente

Deze rekening wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en dient u zelf te betalen. Onverwachte crisissituaties kunnen zich altijd voordoen, daar hebben wij natuurlijk alle begrip voor. Neem dan contact op met de praktijk.

Wilt u onnodige kosten voorkomen, belt u dan op tijd af